fb pixel
Vyhledávání

Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem

Zdroj: Hellmann´s

Velikonoce jsou za dveřmi! Už máte připravenou nádivku? Že ne, tak vyzkoušejte tenhle skvělý recept!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 10.4.2017, 08:00

4 – 6 porcí

Příprava: 20 minut

Pečení: 30 minut

Potřebujete:
280 g toustového chleba
400 ml polotučného mléka
1 lžíce vepřového sádla nebo oleje
400 g uzené krkovice
1 šalotka
100 g čerstvých kopřiv
100 g baby špenátu
6 žloutků
3 lžíce majonézy Hellmann´s Original
6 bílků
1 lžička soli
špetka muškátového oříšku
špetka mletého pepře
hrst plátkových mandlí
řepkový olej na restování + na vymazání formy

Postup:
Troubu rozehřejte na 200 °C. Toustový chleba nakrájejte na stejně velké kostičky, vložte na plech a dejte vysušit do trouby na cca 5 minut. Poté toustový chleba přendejte do větší mísy a zalijte mlékem. Uzenou krkovici nakrájejte na malé kostičky cca 5 x 5 mm. Olej nebo sádlo rozpusťte na pánvi a opečte na něm krkovici. Opečenou krkovici nechte bokem vychladnout. Na druhé pánvi zahřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte kopřivy, špenát a nechte rychle zavadnout. Stáhněte ihned z plamene a nechte vychladnout. Žloutky smíchejte s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Směs přidejte k toustovému chlebu spolu s opečenou krkovicí a zavadlým špenátem s kopřivami. Dobře vše promíchejte. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který opatrně zapracujte k toustovému chlebu. Formu na nádivku vymažte máslem a těsto do ní přendejte. Vložte do trouby a pečte 30 minut.

Podobné články

Doporučujeme

Další články