1) Ananasovo-limetková zmrzlina na 3 ingredience a 3 kroky
Ananas a limetka se k sobě báječně hodí a ve spojení s mátou je zmrzlina chuťově dokonalá. V těchto parných dnech také skvěle osvěží.
Ingredience:
1 středně velký ananas
1 limetka
hrst čerstvé máty
Postup:
1) Ananas oloupejte a nakrájejte ho na menší kostičky. Ananasové kostičky přendejte do uzavíratelné misky, vložte ji do mrazáku a nechte ji tam nejlépe přes noc.
2) Druhý den vhoďte zmrzlý ananas do food processoru nebo mixéru, přidejte šťávu z jedné limetky, hrst máty a vše rozmixujte.
3) Hotovou zmrzlinu naservírujte do misek, ozdobte snítkou máty a podávejte.
2) Jahodová domácí zmrzlina
Základem té pravé zmrzliny jsou žloutky a mléko, popřípadě smetana. Ochucovat se tento základ dá tradičními surovinami jako je ovoce, čokoláda nebo oříšek až po ty exotické jako chilli koření nebo bazalka. Jahodová příchuť je jednou z nejoblíbenějších. Jak na ni?
Ingredience:
400 g jahod
1 konzerva salka
370 ml sladké smetany
Postup:
1) Jahody zbavte stopek, nakrájejte na větší kousky, rozmixujte společně se Salkem a dejte stranou.
2) V míse kuchyňského robotu nebo ručně vyšlehejte šlehačku do tuha, kterou následně postupně přimíchejte do jahodové směsi.
3) Hotovou směs nalijte do (předem vychlazeného) zmrzlinovače. Zmrzlina se během pár minut udělá de facto sama. Pokud chcete tužší konzistenci, nechejte před servírováním opět chvíli ztuhnout v mrazáku.
A TADY máte recept na čokoládovou hlínu.