INGREDIENCE:
•150 g měkké Hery máslová příchuť
•150 g jemných ovesných vloček
•150 g třtinového cukru
•3 stonky rebarbory
•4 velké jahody
POSTUP:
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Jahody nakrájejte na menší kousky. Připravte si malé zapékací misky nebo jednu velkou zapékací misku. Výhodou malých misek je, že každý dostane svou vlastní a jídlo tak mnohem lépe vypadá, než když ho krájíte a podáváte z jedné zapékací mísy.
Ovoce naskládejte do malých zapékacích mističek. Vždycky mix rebarbory a jahod.
Měkkou Heru, ovesné vločky a cukr promíchejte dohromady. Vznikne drobenka. Pokud se vám zdá příliš měkká, můžete přidat trochu vloček nebo chuť ozvláštnit troškou namletých mandlí nebo lískových ořechů.
Drobenku navrstvěte na ovoce, pořádně přimáčkněte.
Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 15 až 20 minut. Do té doby, než drobenka zezlátne. Ovoce pod čepicí pěkně změkne a chutě se krásně prolnou.
Ihned podávejte. Výborně chutná také doplněné kopečkem vanilkové zmrzliny.